Verslag Valencia 6-9 oktober 2019

Vertrek
Zondag 6 oktober om 3.25 uur werden de eerste reizigers opgehaald in Middelburg bij de Mini Mundi om via de diverse opstapplaatsen om 5.20 uur op de luchthaven van Eindhoven aan te komen. Na het inchecken en de bagagecontrole was er nog genoeg tijd voor een kopje koffie met wat lekkers, of om nog even wat inkopen te doen. Om 7.40 uur vertrok het vliegtuig naar het zonnige zuiden! Na 2 uurtjes vliegen landden we op de luchthaven van Valencia waar het transfer al klaar stond. Om precies 11.00 uur arriveerden we bij het hotel Expo. Het hotel lag vlakbij een groot winkelcentrum met o.a. het bekende warenhuis El Corte Íngles, ook het park Túria lag op loopafstand. Aangezien het hier zo’n 20 graden warmer was dan in Nederland werden de zomerkleren uit de koffers gehaald en waren we klaar voor 4 dagen zon en warmte! De middag werd door iedereen goed besteed bijvoorbeeld om de stad te verkennen, lekker op een terrasje te zitten of om door het park te slenteren. In het zwembad op het dakterras van het hotel kon er nog heerlijk gezwommen worden.

Tapas fietstour
Maandag 7 oktober stond de tapas fietstour op het programma. Met 29 personen werden we in twee groepen verdeeld en onder leiding van een Nederlandse gids fietsten we door het park en de stad. Bij het Ciudad de las Artes y las Ciencas, oftewel de Stad van de Kunst en Wetenschap werd een groepsfoto gemaakt. Vervolgens gingen we op weg naar het restaurant waar we konden genieten van een drankje en heerlijke tapas. Na nog een uurtje gefietst te hebben kwamen we rond 14.00 uur terug bij de fietsverhuur. Hierna kon iedereen zijn eigen weg weer gaan en genieten van de pracht van de stad. Sommigen hebben nog fietsen gehuurd om de stad nog verder te verkennen of gingen richting strand.  

Natuurpark Albufera
Dinsdag 8 oktober is wederom een prachtige dag. Na een voortreffelijk ontbijt in het hotel ging iedereen weer zijn eigen weg. Op de fiets naar het natuurpark Albufera was een aanrader, een prachtige tocht werd het langs het strand, baaitjes en door het bos. In het dorpje El Perellonet genoten we van de echte Valenciaanse paella, bestaande uit gele Bomba rijst, snijbonen, witte bonen, kip en konijn en samen met een kan Sangria en het mooie weer was dit een perfecte combinatie….. 

Feestdag
Woensdag 9 oktober vierde Valencia de nationale feestdag van haar autonome regio. Het is de dag waarop koning Jaime I in 1238 officieel zijn intrede deed in Valencia en de stad bevrijdde van de Moorse bezetters verder is 9 oktober de dag van de heilige Dionysys, zowat de Valentijnsdag in Valencia, traditiegetrouw schenken de mannen op die dag een ‘Mocadorà’ of ‘Mocaorà’ aan de vrouwen, enkele marsepeinen lekkernijen in een zakdoek gewikkeld. Het was daarom deze dag enorm druk in Valencia, vele Valencianen waren vrij om feest te vieren. Om 17.00 uur zouden de Moren en Christenen de stad in typische klederdracht binnenkomen om via de Glorieta Paz, San Vicente, Plaza Ayyntamiento te eindigen op de Marqués de Sotelo, wij werden echter al om 16.50 uur weer opgehaald door de buschauffeur om teruggebracht te worden naar het vliegveld en konden helaas niet genieten van deze traditie.
Om 19.30 uur vertrok het vliegtuig weer richting het natte en koude Nederland. Bij aankomst in Eindhoven stond de bus weer klaar om ons weer naar Zeeland terug te brengen.

We kunnen terugkijken op weer een mooie reis van de personeelsvereniging AMOR. Voor de foto’s die gemaakt zijn tijdens de fietstour klik hier