Busreis naar Lille, 31 augustus 2019


Als liefhebber van brocante en antiek moet je eigenlijk één keer in je leven naar Braderie de Lille zijn geweest! Dit jaar op zaterdag 31 augustus. En dat kan nu met korting. A.M.O.R. heeft een beperkt aantal busplaatsen ingekocht voor een reis met busmaatschappij A.M.Z. op deze zaterdag.

Deze brocantemarkt – de grootste van Europa – trekt jaarlijks zo’n twee à drie miljoen bezoekers. De braderie vindt haar oorsprong in een jaarbeurs die sinds de 12e eeuw in de stad werd gehouden. Een paar weken voor Maria Hemelvaart kregen kooplui van buiten de stad bij hoge uitzondering toestemming om gedurende enkele dagen hun waar te verkopen. Nog altijd verandert Lille jaarlijks het weekend van de eerste zondag in september in een autovrije stad, waar duizenden verkopers hun kramen opstellen. Zowel amateurs als echte brocanteurs verkopen hier twee dagen lang hun waar. Naast brocante, curiosa en antiek vind je hier ook kilometers kramen braderie.

Evenementen
Naast de markt worden er ook een aantal evenementen georganiseerd zoals straattheater, wielerwedstrijden en pop- en jazzconcerten. In alle restaurants van de stad worden mosselen met patat geserveerd, meestal in combinatie met een lokaal biertje. Vervolgens doet iedereen mee aan een informele wedstrijd om een zo hoog mogelijke berg lege schelpen voor zijn restaurant te krijgen.

De reis
De reis wordt door A.M.Z. georganiseerd alle informatie vind je hier. Er zijn verschillende opstapplaatsen. We vragen je op het inschrijfformulier een opstapplaats aan te geven. A.M.Z. werkt met een minimaal aantal opstappers per plaats. Het kan dus dat opstappen op de door jou gekozen plaats niet mogelijk is. We laten je dat tijdig weten.

Door de slimme inkoop van A.M.O.R. kun je nu mee voor maar 20 euro (normaal 33 euro).

Onderaan dit bericht kun je je aanmelden voor deze reis.

Wanneer: zaterdag 31 augustus 2019
Waar: Lille
Kosten: 20 euro per persoon lid (lid en 1 introducé)
Aanmelden: voor 1 augustus 2019
Betaling: direct na aanmelden door het verschuldigde bedrag over te maken op NL32INGB0002826315 t.n.v. Personeelsvereniging A.M.O.R. o.v.v. ‘Busreis Lille’

 

 

Dit bericht is geplaatst in Uitstapje. Bookmark de permalink.