Naar het theater!

We hebben een aantal voorstellingen geselecteerd, waar je met korting naar toe kan. De voorstellingen vinden plaats bij Zeelandtheaters in Terneuzen, Middelburg of Goes.

Let op! Bestellen kan pas vanaf dinsdag 21 mei 2024!!

Foto: Inderinho

Vier het 30-jarig jubileum van Najib Amhali on stage met ons mee! In zijn nieuwe show kijkt hij terug op zijn leven, een Hollywood verhaal in Nederland met vooral heel veel ups. Geniet van nieuwe verhalen en personages, naast de scenes en typetjes die Najib beroemd maakten. Zijn levensverhaal vormt de rode draad.

Najib werd geboren in een Marokkaans gezin, dat in de jaren 70 neerstreek naast een linoleumfabriek in Krommenie. Na de middelbare school wilde hij duidelijk iets anders dan middenstand: publiek, podium en spotlights. In 1994 studeerde hij af aan de toneelschool te Utrecht en was hij klaar om de wereld te veroveren. Maar de wereld was nog niet klaar voor hem. Uiteindelijk kreeg hij een rol in een jeugdtheatervoorstelling en dat bleek een goede leerschool. Hierna ontdekte hij de Comedytrain en begon hij korte cabaretoptredens te maken. (www.najibamhali.nl)

Unbreakable -Lloydscompany & Soweto Skeleton Movers (Donderdag 31 oktober 2024, Theater De Mythe, aanvang 20 uur)

Foto: Bart Grietens

Het publiek wordt door de Soweto Skeleton Movers meegenomen in een vrolijke en overweldigende mix van zang, straatscènes, meeslepende visuals en hun ‘skeleton pantsula’, een mix van traditionele Zuid-Afrikaanse streetdance (Pantsula) en ‘bone breaking‘. Dit alles wordt ondersteund door een eigentijdse soundtrack met melodische Afrohouse tunes en pompende Amapiano beats. Welcome to Soweto!
Unbreakable is een veelbelovende samenwerking tussen Rotterdams choreograaf Lloyd Marengo, de Londense theaterregisseur Jonzi D en de vijf explosief-energieke dansers van Soweto Skeleton Movers, die hun bescheiden status van straatartiest al lang ontgroeid zijn en wereldwijd optreden.


(www.lloydscompany.nl)

Popup Choir: Maarten en Tijmen – #Singfluencers; lekker gaan op de ‘80s (Zaterdag 2 november 2024, Theater De Mythe, aanvang 20 uur)

Foto: Emma Pot

Zij spelen. Jij zingt. Dat is Popup Choir. Is het muziektheater, een optreden, cabaret? We hebben geen idee. Wat het sowieso is: kneiterlekkere popnummers, twee uur lang lekker gaan, en een driestemmig hoogtepunt. Ook als je denkt dat je niet kan zingen.
Een avondje met Maarten Bos (32) en gitarist Tijmen de Koning (33) betekent lachen, beleven en de longen uit je lijf brullen. In hun ‘80s Singalong worden de stembanden opgerekt met de lekkerste parels uit de popmuziek. Denk aan ABBA, Survivor’s Eye of The Tiger, The Pointer Sisters en Bon Jovi. Het hoofdgerecht: één nummer magisch meerstemmig zingen met de hele zaal. Hoe? Met matige grappen, scherpe improvisatie en vooral het wow-gevoel van samen zingen. Geknipt voor Gen Z met hun ‘80s revival, maar ook voor mensen die zelf al aardig adolescent waren in de jaren 80 en iedereen daartussenin. (www.popupchoir.nl)

Maikel Harte – OpenHarteg (Donderdag 12 december 2024 Theater De Mythe, Dinsdag 17 december 2024 Schouwburg Middelburg, Donderdag 19 december 2024 Scheldetheater, Aanvang 20 uur)

Foto: Mark Neelemans

U zult hobbycabaretier Maikel Harte er niet op betrappen dat hij zijn eindejaarsvoorstelling een ‘oudejaarsconference’ noemt, want dan moet hij denken aan ‘die echte’, zoals als Wim Kan, Freek de Jonge, Youp van ’t Hek en al die anderen die furore maakten met maatschappijkritische bespiegelingen aan het einde van het jaar. Zulke bespiegelingen heeft Harte niet, voor hem is zijn voorstelling veel meer een uitlaatklep: in de taal van de streek kan hij aan u kwijt wat hij het afgelopen jaar weer allemaal voorbij heeft zien komen. U bent als het ware de psychiater bij wie Harte op de bank ligt. Hij is eigenlijk gewoon openHarteg!
(www.maikelharte.nl)

Bert Visscher- Dat zie je een ander niet doen (reprise) (Donderdag 20 maart 2025 Scheldetheater, aanvang 20 uur)

Foto: Bert Visscher

Laatste keer solo in het theater!
Waar was je nou Visscher ? Ja sorry hoor !
Moest even door een pandemie en een winterslaap heen. 
En dan toch weer het podium op? Natuurlijk, ik laat u toch niet in de steek om vervolgens geruisloos richting Geraniums en Bingo te rollen.
Met 42 jaar theater in het hoofd kom ik met plezier weer langs.
En misschien wás dat het dan wel. Ben ook geen 60 meer.
Vandaar dat we ook even het verleden induiken.
Van Barbie Ken tot bloemschikken en van de klushoek (de helm !) tot de stotterende man van motorclub No Calendar. Wie weet.
Samen met nieuwe idioterie en materiaal dat het nooit heeft gehaald, moet het wel een typische Visscheravond worden. 
Ik sta in ieder geval te trappelen om uw theater op de kop te komen zetten.  
(www.bertvisscher.nl) LET OP: Deze voorstelling is een reprise

Ja, ik wil! – Musicalcomedy (Vrijdag 25 april 2025, Schouwburg Middelburg, aanvang 20 uur)

De nieuwste Nederlandse musicalcomedy Ja, ik wil! is een hilarische en herkenbare voorstelling over alles wat met trouwen te maken heeft. Een voorstelling voor iedereen die getrouwd is, getrouwd was, nog gáat of nooit zál trouwen!

Foto: Annemieke van der Togt

Na het grote succes van de musical Blind Date, zijn Bob en Jenny terug! Nadat de twee elkaar hebben leren kennen door bemiddeling van het bureau Blind Date, slaat de vonk over en gaat bankmedewerker Bob Flinck uiteindelijk op één knie om hondentrimster Jenny de Beukering om haar hand te vragen. We volgen Bob en Jenny van het aanzoek tot aan de huwelijksnacht. En omdat het regelen van een huwelijk niet eenvoudig is, besluiten de twee de organisatie in handen te leggen van Koos, een weddingplanner bij het bedrijf ‘Ja, ik wil’. Maar waar Koos op het hysterische af bezig is de perfecte bruiloft te organiseren, confronteert hij Bob en Jenny ook met de belangrijke vragen rondom een verbintenis als het huwelijk. Wat zegt een huwelijk nog in een tijd waarin volslagen vreemden met elkaar trouwen op TV om drie weken later weer te scheiden? Wat zegt een huwelijk nou eigenlijk over liefde? Wat zeggen al die verzonnen tradities nou eigenlijk over de liefde die je voelt? En dan die duizend en één beslissingen: groot of klein? In het wit of juist niet? Wie nodig je niet uit en wie wel? Waarom juist die trouwambtenaar die niets weet van zowel bruid als bruidegom? Als je je eigen bruiloft overleeft, moet het wel ware liefde zijn. (www.jaikwil.eu)

De Verleiders – Bureau Buitenschot (Donderdag 8 mei 2025, Schouwburg Middelburg, aanvang 20 uur)

Foto: Corné van der Stelt

De macht en wildgroei van de consultancy branche
De afgelopen jaren hebben DE VERLEIDERS negen legendarische voorstellingen gemaakt over macht, banken, vastgoedfraude, de gezondheidszorg, algoritmes en AI. Bij al deze thema’s speelt consultancy een dubieuze rol. Daarom: Bureau Buitenschot, de macht en wildgroei van de consultancy branche.
Een kwaadmakende messcherpe satire over het bestuurlijke gezwel wat onze samenleving al twintig jaar overwoekert: het extern advies. Het Parasieten Gilde. Een wildgroei aan organisatie-, advies- en strategieconsultancies heeft bestuurlijk Nederland lamgeslagen en de democratie uitgehold. Consultants dumpen vuistdikke rapporten op de bureaus in Den Haag, terwijl gedupeerden met niets achterblijven. Want waarom zou je met belastinggeld een bevolkingteisterend schandaal verhelpen, als je ook KPMG en McKinsey open deuren kan laten intrappen? Gladde jongens die iedere aansprakelijkheid van de hand wijzen en hun peilloos diepe zakken vullen met publiek geld. Uw geld. Ondertussen is er een immer groeiende groep burgers die zich door deze praktijken steeds machtelozer en ongezien voelt. Ze kunnen geen woning krijgen, worden voor fraudeur uitgemaakt en hebben nauwelijks toekomstperspectief. Dit onrecht is niet langer houdbaar. Wat te doen?
DE VERLEIDERS geven een avond lang ongevraagd en ongezouten advies. En dat voor een bescheiden uurtarief.
( www.de-verleiders.nl)

Bron: tekst en foto’s www.zeelandtheaters.nl

Bestellen
Je mag voor maximaal twee voorstellingen kaarten met korting bestellen. Per voorstelling maximaal twee kaarten per lid. We hebben een beperkt aantal kaarten, dus op = op! Kaarten voor extra voorstellingen kunnen tegen kostprijs worden besteld, zolang de voorraad strekt.
Je kunt dit aangeven op het inschrijfformulier. Zowel de ledenprijzen als de kostprijzen staan hieronder vermeld (per kaart/ per voorstelling).

25 september 2024 Najib Amhali (Terneuzen), VOL
ledenprijs 30 euro/ kostprijs 35 euro
26 september 2024 Najib Amhali (Terneuzen), VOL
ledenprijs 30 euro/ kostprijs 35 euro
27 september 2024 Najib Amhali (Terneuzen), VOL
ledenprijs 30 euro/ kostprijs 35 euro
31 oktober 2024 Unbreakable (Goes),
ledenprijs 17 euro/ kostprijs 22 euro
2 november 2024 Popupchoir (Goes),
ledenprijs 18,50 euro/ kostprijs 23,50 euro
12 december 2024 Maikel Harte (Goes),  VOL
ledenprijs 20,50 eurokostprijs 25,50 euro
17 december 2024 Maikel Harte (Middelburg), 
ledenprijs 20,50 eurokostprijs 25,50 euro
19 december 2024 Maikel Harte (Terneuzen), Nog slechts 1 kaart beschikbaar!
ledenprijs 20,50 eurokostprijs 25,50 euro
20 maart 2025 Bert Visscher (Terneuzen),
ledenprijs 30 euro/ kostprijs 35 euro
25 april 2025 Ja, ik wil! (Middelburg),
ledenprijs 33,50 euro/ kostprijs 38,50 euro
8 mei 2025 De Verleiders (Middelburg),
ledenprijs 31,50 euro/ kostprijs 36,50 euro

Wanneer: zie de diverse data hierboven
Waar: Scheldetheater (Terneuzen), De Mythe (Goes), Schouwburg (Middelburg)
Kosten: zie hierboven
Aanmelden: voor 3 juni 2024, let op, op=op!
Betaling: direct na aanmelden door het verschuldigde bedrag over te maken op NL32INGB0002826315 t.n.v. Personeelsvereniging A.M.O.R. o.v.v. ‘Zeelandtheaters’

Bestellen is niet meer mogelijk.

Dit bericht is geplaatst in Avondje uit. Bookmark de permalink.