Reanimatiecursus

Als personeelsvereniging vinden we het belangrijk dat iedereen enige basiskennis heeft van het reanimeren. Dit verhoogt niet alleen de veiligheid binnen kantoor, maar binnen onze hele samenleving.

Daarom bieden we jullie de mogelijkheid tot het volgen van een basiscursus reanimatie en AED. Deze cursus duurt één dagdeel en na afloop weet je hoe je moet handelen in geval van nood.

Inhoud van de cursus
Door het volgen van een reanimatie en AED cursus, leer je adequaat handelen bij een hartstilstand. Tijdens een basiscursus reanimeren en AED leer je:

  • hoe je een hartstilstand herkent en wat je dan moet doen;
  • hoe je moet reanimeren: borstcompressie toepassen en mond-op-mond beademing geven;
  • hoe je een AED aansluit en bedient – dit heet ‘defibrilleren’;

Samen met de andere cursisten oefen je alle reanimatiestappen op oefenpoppen en leer je een AED aansluiten en bedienen. Je krijgt les van een erkend instructeur van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

Met dit certificaat is het mogelijk om de cursus te declareren bij de zorgverzekering. Let op, dit is niet bij alle zorgverzekeringen het geval, kijk dit dus goed na! Klik hier voor meer informatie .

Waar
De cursus zal worden gegeven op kantoor Middelburg, tijdens kantooruren in groepen van maximaal 20 personen door Hillebrand en Igounet van Reanimatie Zeeland. Je hoeft hier geen verlof voor op te nemen.

Wanneer
We hebben op dit moment twee cursusmomenten ingepland. Mochten er veel aanmeldingen komen, dan zal er nog een derde datum worden geprikt. Je kunt op het formulier je voorkeursdatum aangeven, echter vol=vol! De eerste datum is op maandag 4 september 2023 en de tweede datum is op woensdag 13 september 2023. Beide bijeenkomsten zijn van 9 uur tot 12 uur in de Deltazaal. Update: er is een derde cursusdatum ingepland op maandag 13 november 2023. Hiervoor zijn slechts enkele plaatsen nog beschikbaar!

Kosten
De kosten van deze curus zijn 25 euro voor leden van personeelsvereniging A.M.O.R.. Niet- leden betalen 35 euro. Ben je nog geen lid, maar wil je wel lid worden, neem dan contact op met één van de bestuursleden of klik hier.

Aanmelden
Aanmelden kan met onderstaand formulier. Na aanmelding ontvang je zo snel mogelijk bericht over de indeling van de groepen en de betaling. Heb je al meegedaan met de belangstellingsregistratie, ook dan graag aanmelden met onderstaand formulier! Bij het invullen van het formulier zul je merken dat we meer gegevens van je nodig hebben dan anders. Dit komt omdat je na het volgen van de cursus een certificaat ontvangt en tevens geregistreerd wordt bij de Nederlandse Reanimatie Raad en Hartstichting. Deze registratie is dan weer nodig om de cursus (eventueel) te kunnen declareren (zie hierboven).

Aanmelden is niet meer mogelijk. Voor vragen kun je contact opnemen met het bestuur.

Dit bericht is geplaatst in Cursus. Bookmark de permalink.