Naar het theater!

We hebben een aantal voorstellingen geselecteerd, waar je met korting naar toe kan. De voorstellingen vinden plaats bij Zeelandtheaters in Terneuzen, Middelburg of Goes.

Lenette van Dongen – Dat doet ze anders nooit (zaterdag 7 oktober 2023, Middelburg)

Na de bevrijdende kleur explosie van de show Paradijskleier gaat Lenette in haar nieuwe show nóg een stap verder opzoek naar totale vrijheid. Wie zou ik nog kunnen zijn…. Is er nog iets anders mogelijk dan die prettig afgerichte vrouw die keurig binnen de sociale lijntjes kleurt. Liever spijt van wél gedaan dan spijt van nooit gedaan. Geen bucket list maar een fukkit list. Durf je niet? Dan juist doen! Als geen ander kan Lenette met haar meesterlijke zelfspot een hilarisch verslag doen van haar pogingen zich voorgoed van haar innerlijke Finnik te bevrijden. Rauwer en eerlijker wordt het niet. Wie niets meer te verliezen heeft is eindelijk vrij.

ABBA Gold – The Concert Show (donderdag 18 oktober 2023, Goes)

Is een spectaculaire show met alle onvergetelijke songs van Agnetha, Anni- Frid, Benny en Bjorn samen. Speciaal geselecteerde musici en zangers, met toestemming van de originele ABBA leden, laten alle beroemde songs aan bod komen. Aangevuld met een authentieke unplugged uitvoering van enkele hits. De producent heeft in overleg met de ABBA leden de arrangementen zodanig aangevuld dat de nummers veel voller en kleurrijker klinken dan voorheen. Met een prachtige videa- en lichtshow wordt deze voorstelling compleet gemaakt. Geniet van alle grote hits zoals Waterloo, Fernando, Voulez Vous, Super Trouper en nog veel meer. De ABBA feeling is still alive!

Waylon – Gewoon Willem (zaterdag 4 november 2023, Middelburg)

De man die het als een persoonlijke missie zag om country naar Nederland te halen. Om het in het zuiden van Amerika ontstane levenslied naar de Lage Landen te brengen met als één van de hoogtepunten; een tweede plek op het Eurovisie Song Festival met ‘Calm after the Storm’. De Lage Landen die hem echter steeds beter passen. Uiteindelijk is hij ook ‘Gewoon Willem’ een man uit de Apeldoornse klei getrokken! Daar lag dan ook de basis van zijn eigen levenslied. Al die jaren zong hij dit in een andere taal maar dat vindt hij niet langer nodig. Een theatershow die de muziek eert die hem gered heeft van het leven. Van Robert Long tot Andre Hazes, alle grote Nederlandstalige zangers van de afgelopen 75 jaar komen voorbij. Hun schatkamers aan repertoire verrijkt met mooie eigen liedjes brengt hij ten gehore tijden zijn theatershow.

Piaf – Een nieuwe Nederlandse musical over het leven én de dood van een legende (vrijdag 10 november 2023, Middelburg)

Na een leven vol drank, drugs en mannen overleed 60 jaar geleden één van Frankrijks grootste artiesten: Edith Piaf. Nu, ver na haar dood, worden haar liedjes over de hele wereld nog steeds geluisterd en gezongen. Nummers als ‘Non, Je ne regrette rien’, ‘La Vie En Rose’, ‘Milord’ en ‘Padam’ zijn slechts een paar onsterfelijke voorbeelden uit een indrukwekkend repertoire aan songs. Deze voorstelling gaat over het leven én de dood van ‘de kleine mus’. Aan de hand van verhalen en haar onvergetelijke muziek herbeleefd de fenomenale Piaf verschillende belangrijke momenten uit haar leven. Ze ontdekt wie ze was en komt erachter wat het is dat ze achterlaat.

Maikel Harte – Home is where the Harte is (donderdag 14 december Goes, maandag 18 december Middelburg, woensdag 20 december Terneuzen)

Oliebollen, vuurwerk, een kerstboom in de woonkamer; het zijn zo van die tradities die aan het einde van het jaar niet meer weg zijn te denken. In het Zeeuwse hebben we nog zo’n traditie: de eindejaarsvoorstelling van Maikel Harte. Als de dagen op z’n donkerst worden dan weet je als Zeeuw dat er met deze amateurkomiek nog wat te lachen valt. Je kom thuus bie Harte in de zaal. Spieker maar een bordje op de muur: Home is where the Harte is.  

Murder on the Orient Express (vrijdag 5 januari 2024, Terneuzen) 

Na het succes van The Mousetrap komt nu hét plot-twist moord-mysterie van Agatha Christie, Murder on the Orient Express, met een absolute sterrencast naar het theater! Als er een moord wordt gepleegd aan boord van de Oriënt Express, begint de bloedstollende zoektocht naar de dader. De vraag is: zit jij op het juiste spoor? Op een winteravond stapt de bekende detective Hercule Poirot aan boord van de Oriënt Express. Net na middennacht komt de trein plotseling tot stilstand door een hevige sneeuwstorm. De volgende ochtend is er één passagier dood. Alle reizigers lijken een alibi te hebben, maar wie spreekt de waarheid als niets is wat het lijkt? Opgesloten in de trein, met de moordenaar in hun midden, richten de passagiers zich tot detective Poirot. Lukt het hem om de moordenaar te ontmaskeren voor deze weer toeslaat? Stap aan boord van hét moordmysterie van het jaar en beleef de ultieme avond vol intrige, spanning, mysterie en onverwachte plot-twists. Houd je verstand erbij, want iedereen kan het gedaan hebben.. Een moordzaak die je niet snel zult vergeten. 

TOP Vrouwen – Vriendinnencomedy met ups en downs! (woensdag 7 februari 2024, Goes) Uitverkocht voor onze personeelsvereniging.

Zijn jij en je vriendinnen toe aan een avond uit vol humor, avontuur en (laten we eerlijk zijn) ook af en toe wat moodswings? Deze gloednieuwe vriendinnencomedy, geproduceerd door de makers van de populaire series Huisvrouwen Bestaan Niet en Opvliegers, neemt je mee op een avontuurlijke reis vol emoties en onthullingen. Drie hartsvriendinnen van middelbare leeftijd, Paula, Monica en Sophie, beklimmen in twee dagen de loefzijde van een berg ter ere van hun overleden vriendin Rebecca. Tijdens deze reis blijken de vriendinnen zelf ook nogal wat issues mee te zeulen. Verbroken relaties, wilde seksuele avonturen (of het gebrek daaraan), trouwen op je 50e, familieverpakkingen Toblerone en natuurlijk: mannen. Zal het ze lukken om het verleden een plek te geven en hun vriendschap in stand te houden? Een ding is zeker, eerlijkheid duurt het langst. Maar hoe eerlijk kun je eigenlijk zijn? 
TOP Vrouwen is een humoristische en herkenbare vriendinnencomedy met ups en downs. Een echte ladiesnight! 

Philippe Geubels – Geubels gaat in bad (vrijdag 9 februari 2024, Terneuzen) Uitverkocht voor onze personeelsvereniging.

Geniet tijdens de show Geubels Gaat In Bad van een van de ‘droogste’ komieken van België! Na flink wat jaren televisie-opdrachten en een bak ellende tijdens de coronaperiode staat Philippe weer op de planken!
Hij doet wat je van hem verwacht door zijn licht te laten schijnen op te dure foodtrucks, kerstversiering bij begrafenisondernemers en de ontstaansgeschiedenis van de kroket. Maar vanuit zijn veilige bad durft hij ook te mijmeren over wreed verlies, om daarna de kraan van de onzin nog eens wagenwijd open te zetten!

Kruip je gezamenlijk met Philippe in bad en laat je zo de theaterzalen weer als vanouds vollopen?

3JS en Red Limo Quartet (donderdag 4 april 2024, Terneuzen)

In het voorjaar van 2024 komen de 3JS met een zeer bijzonder gezelschap naar de Nederlandse theaters. Het Red Limo Quartet is een strijkkwartet onder leiding van cellist en arrangeur Jonas Pap. Dit viertal is in de afgelopen jaren vaak te zien geweest op televisie, onder andere in het programma ‘Matthijs draait door’ en ze tourden zelfs de hele wereld over als begeleiders van niemand minder dan Eddie Vedder, zanger van de band Pearl Jam tijdens zijn solo-tournee. Ook de 3JS hebben vaker met dit kwartet samengewerkt in voorgaande jaren. De Nederlandstalige, vaak folk-achtige muziek van de 3JS leent zich uitstekend voor de prachtige strijkers-arrangementen van zo’n kwartet. In deze ‘Hollandse Meesters’-show wisselen ze hun eigen repertoire af met klassiekers uit het Nederlandstalige genre van o.a. Frank Boeijen, Ramses Shaffy, Herman van Veen, Bløf, Doe Maar en vele anderen.

Urbanus: ‘BIS BIS BIS!’ (vrijdag 5 april 2024, Goes)

Zoals praktisch al mijn collega’s zat ik door Sint Corona al 2 jaar opgesloten achter de theatergordijnen. Ik kon die gedwongen isolatie gelukkig zinvol verspillen door mijn autobiografie ‘EN VAN WAAR DIT ALLEMAAL KOMT’ te schrijven, maar de drang om de mensen live te laten lachen zat toch serieus onder mijn hart te drukken. Ik zal mijn fans zoals altijd verrassen met een kersverse show met nieuwe liedjes en sketches. Deze keer zal ik de fans, die me graag wat bekende meezingers horen zingen, ook tevreden stellen. Na een carrière van 50 jaar mogen er al eens wat van mijn hitjes tussen zitten. Er beginnen hierdoor al wat peesjes tegen te wringen in mijn kop en gewrichten, maar geen probleem, ik blijf wie ik ben en zal dus weer als Urbanus met volle enthousiasme op de planken verschijnen.
Welkom iedereen, Urbanus    

Bron: tekst en foto’s www.zeelandtheaters.nl

Bestellen
Je mag voor maximaal twee voorstellingen kaarten met korting bestellen. Per voorstelling maximaal twee kaarten per lid. We hebben een beperkt aantal kaarten, dus op = op! Kaarten voor extra voorstellingen kunnen tegen kostprijs worden besteld, zolang de voorraad strekt. Je kunt dit aangeven op het inschrijfformulier. Zowel de ledenprijzen als de kostprijzen staan hieronder vermeld (per kaart/ per persoon).

7 oktober 2023 Lenette van Dongen (M’burg), ledenprijs 22 euro/ kostprijs 26,50 euro
19 oktober 2023 ABBA Gold (Goes), ledenprijs 30 euro/ kostprijs 35 euro (Nog 2 kaarten beschikbaar)
4 november 2023 Waylon (Middelburg), ledenprijs 38 euro/ kostprijs 42,50 euro
10 november 2023 Piaf (Middelburg), ledenprijs 35 euro/ kostprijs 39,50
14 december 2023 Maikel Harte (Goes), ledenprijs 20 euro/ kostprijs 24,50 euro
18 december 2023 Maikel Harte (Middelburg), ledenprijs 20 euro/ kostprijs 24,50 euro
20 december 2023 Maikel Harte (Terneuzen), ledenprijs 20 euro/ kostprijs 24,50 euro
5 januari 2024 Murder Orient Express (Tnz), ledenprijs 35 euro/ kostprijs 39,50 euro
7 februari 2024 TOP Vrouwen (Goes), ledenprijs 24 euro/ kostprijs 28,50 euro (Deze voorstelling is uitverkocht voor onze personeelsvereniging)
9 februari 2024 Philippe Geubels (Terneuzen), ledenprijs 30 euro/ kostprijs 34 euro (Deze voorstelling is uitverkocht voor onze personeelsvereniging)
4 april 2024 3JS en Red Limo Quartet (Tnz), ledenprijs 32 euro/ kostprijs 36 euro
5 april 2024 Urbanus (Goes), ledenprijs 32 euro/ kostprijs 36 euro

Wanneer: zie de diverse data hierboven
Waar: Scheldetheater (Terneuzen), De Mythe (Goes), Schouwburg (Middelburg)
Kosten: zie hierboven
Aanmelden: voor 5 juni 2023, let op op=op!
Betaling: direct na aanmelden door het verschuldigde bedrag over te maken op NL32INGB0002826315 t.n.v. Personeelsvereniging A.M.O.R. o.v.v. ‘Zeelandtheaters’

Bestellen is niet meer mogelijk!

Dit bericht is geplaatst in Avondje uit. Bookmark de permalink.